AFT 22080

AFT 22080 tartályos szippantó felépítmény

A tartályos jármű az ún. "undort keltő anyagok" (korábbi ADR 6.2 osztály), vagy egyéb, ADR hatálya alá nem eső, nem aktívan korrozív, kis szárazanyagtartalmú (max. 15%) kommunális szennyvizek, folyadékok felszívására, biztonságos közúti szállítására, gravitációs, vagy túlnyomás alatti ürítésére alkalmas.
A felépítmény fő egysége egy fekvő hengeres, hátrafelé lejtő 6 mm-es lemezből készült szénacél tartály, melyet elől hegesztett, hátul teljes keresztmetszetében nyitható, 4-pontos zárású sekélydomborítású fenekek zárnak le. A hátsó fenéken van az NA 120-as tolózárral szerelt töltő - ürítő csonk. A tartály telítettségét a mellső fenéken lévő úszódobos, skálázott szintmutató jelzi. A túltöltést és a felszívott anyagnak a kompresszorba jutását egy kettős úszógömbös záróelem és egy lecsapató edény, míg a megengedettnél nagyobb tartálynyomás kialakulását rugóterhelésű biztonsági szelep akadályozza meg. A folyadéklengéseket a tartály belsejében kialakított hullámtörő mérsékli.
A tartály töltése, ürítése rotációs kompresszor segítségével történik. Hajtását a nyomatékváltóra szerelt mellékhajtóműről kapja hidrosztatikus hajtás közvetítésével.
A szívó- és a nyomóüzem a forgásirány megváltoztatása nélkül, egy kétállású váltócsap segítségével történik. A kompresszorház belső teréből távozó elhasznált olajat egy olajleválasztó-zajcsillapító gyűjti össze, így az nem szennyezi a környezetet.

Standard felszereltség:

  • 3x3 m NA110 szívó csigatömlő
  • hátsó aláfutásgátló
  • oldal aláfutásgátlók
  • műanyag sárvédők
Egyéb adatok 
Tartálytérfogat 8 m³
Komplett felépítmény tömege kb. 2.800 kg
Üzemi nyomás 0,5 bar
Kompresszor típusa JUROP PNR 122D
Kompresszor légszállítása 670 m3/ó (60% vákuum mellett)
Max. vákuum 92%

Tel: +36 42 525-111   +36 20 296 1120
E-mail: kereskedelem@ajgkft.hu