A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

A kedvezményezett neve:                          AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A Projekt címe:                                               A lemezmegmunkálás technológiájának fejlesztése sz AJG Kft-nél

A szerződött támogatási összeg:             91 999 999 Ft.

A támogatás mértéke:                                  70%

A Projekt tartalmának bemutatása:       technológiafejlesztés

A Projekt tényleges befejezés dátuma: 2022. 03. 31.

A Projekt azonosító száma:                       GINOP-1.2.8-20-2020-03318

A fejlesztéssel az alábbi termelékenység-növelő beruházások valósultak meg:

A projekt keretében egy korábban megépített üzemcsarnokot a hegesztőgáz ellátó és füstgáz elszívó rendszerek kiépítésével alkalmassá tettük a hegesztő tevékenységre.

A hidraulikus emelő platform a tartálypalást elemek elkészítése során a teríték méretre vágása és hengerítése lépéseknél kap szerepet.

A tartályok belső és külső hossz- és körvarratait hegesztő automaták a tartálygyártó kapacitásainkat növelik jelentősen, növelve az élőmunka hatékonyságát.

Az elszámolt alapanyag és villamos energia költségek nagymértékben hozzájárultak a projekt sikeres befejezéséhez.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A kedvezményezett neve:                          AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

A Projekt címe:                                              Termelékenységet növelő technológiafejlesztés az AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft.

A szerződött támogatási összeg:             123 952 724 Ft.

A támogatás mértéke:                                50%

A Projekt tartalmának bemutatása:       technológiafejlesztés

A Projekt tényleges befejezés dátuma: 2021.12. 16.

A Projekt azonosító száma:                       GINOP-1.2.1-16-2017-00832

Gyártástechnológiánk felöleli a kohászati alapanyagok megmunkálást, a hegesztést, a felületkezelést és a mechanikai, hidraulikai, pneumatikai és elektronikai szerelést. A fejlesztéssel az alábbi termelékenység-növelő beruházások valósulnak meg:

A megfelelő anyagmozgató és emelő kapacitások biztosításához szükséges elektromos és diesel üzemű targonca és híddaruk, lángvágó gép – a nagyobb alkatrészek kivágásához, lemezhenger és lemezolló –  a tartálygyártó kapacitásunk fejlesztéséhez, hegesztő berendezések –  jó hegesztési minőséget és csökkenő energiafelhasználást tesznek lehetővé,  pneumatikus nyomatékkulcs – a csavarkötésű egységek szerelésének hatékonyságához, kézi jelölő – mely  az egyedi azonosítóval ellátott járművek végszerelésénél kerül felhasználásra, hegesztő robotok – amelyek gyors és stabil minőségű hegesztést eredményeznek, szerver –  a gépészeti tervező- és műszaki információs rendszer működéséhez, napelemes rendszer – az elektromos  áram megújuló energiával történő termeléséhez.

Gyártástechnológiánk fejlesztésével csökkenteni tudjuk az egységnyi termékre eső élőmunka ráfordítást, rövidíteni a gyártási ciklusokat. Ez egyrészt kapacitásnövekedést eredményez, melyet exportvolumenünk további növelésére tudunk felhasználni, másrészt a partnereink igényére való gyorsabb reagálást is lehetővé teszi, ami segíti európai iparági kapcsolataink hosszú távú fejlesztését.