A tartályos cserefelépítmény az egyéb, az ADR hatálya alá nem eső, nem aktívan korrozív, kis szárazanyag-tartalmú (max. 15%) ipari szennyvizek, folyadékok felszívására, biztonságos közúti szállítására, gravitációs, vagy túlnyomás alatti ürítésére alkalmas. A felépítmény fő egysége egy fekvő hengeres, hátrafelé lejtő szénacél tartály, melyet elől hegesztett, hátul teljes keresztmetszetében nyitható, 6-pontos zárású sekélydomborítású fenekek zárnak le.

A hátsó fenéken van az NA 120-as, belső elzáróval és a kézi működésű tolózárral szerelt töltő – ürítő csonk. A tartály telítettségét a mellső fenéken lévő úszódobos, skálázott szintmutató jelzi. A túltöltést és a felszívott anyagnak a kompresszorba jutását egy kettős úszógömbös záróelem és egy lecsapató edény, míg a megengedettnél nagyobb tartálynyomás kialakulását a kompresszor nyomóágába épített rugóterhelésű biztonsági szelep akadályozza meg. A folyadéklengéseket a tartály belsejében kialakított, nyitható kivitelű hullámtörő mérsékli.

A tartály két „I”-szelvényű hossztartóból, és hátsó görgőkből álló vázra épül fel, a mellső emelőkampó pedig a tartályra van hegesztve. A tartály lejtése hátra 1.5o. A tartály töltése, ürítése vízhűtéses, rotációs kompresszor segítségével történik. Hajtását a nyomatékváltóra szerelt mellékhajtóműről kapja hidrosztatikus hajtás közvetítésével. A mellékhajtómű, hidraulikus szivattyú, olajtartály a szűrőkkel az alapjármű ill. a konténer mozgató berendezés részét képezi. A tartályos cserefelépítmény hidraulikus köre ehhez a rendszerhez gyorscsatlakozókkal csatlakozik. A görgős alvázon van kialakítva a csőtároló, melyen két műanyagtokos csőtartó és a légellátó egység részére készült konzolok helyezkednek el.

B, PÓTKOCSI FELÉPÍTMÉNY MŰSZAKI LEÍRÁS: A pótkocsi felépítménye megegyezik a tehergépkocsiéval, azzal az eltéréssel, hogy nincs saját vákuumszivattyú egysége. Helyette egy flexibilis tömlővel van ellátva, amellyel a vontató légellátó rendszeréhez csatlakoztatható a megfelelő vákuum, ill. túlnyomás biztosítása céljából.

Tartályos cserefelépítmények

Tartálytérfogat 10 m3
Felépítmény tömege kb. 2900-3000 kg
Kompresszor JUROP LC 420
Légszállítás 60% vákuumnál 720 m3/ó
Max. vákuum 92%


További információért kérje kollégánk segítségét!

+36 42 525-111
kereskedelem@ajgkft.hu