Az „FL” típusú tartályos jármű az ADR 3. és 9. osztályba (Különféle veszélyes anyagok és tárgyak) tartozó olyan folyadékok szállítására felszívására szolgál, melyek esetében a számítási nyomás nem nagyobb mint 4 bar.

A felépítmény fő egysége egy fekvőhengeres, hátrafelé lejtő, 1600 mm átmérőjű szénacélból készült tartály, melyet elől hegesztett, hátul teljes keresztmetszetben hidraulikus munkahenger segítségével nyíló sekélydomborítású edényfenék zár. A tartályt egy sekélydomborítású edényfenék két egymástól hermetikusan lezárt tartálytérre ossza, melyeknek térfogata 2 m3, illetve 4,5 m3. A tartályokba egy, a tartály felső részébe vezetett szívócső, illetve a tartály alsó részébe hegesztett szívó- ürítőcső van építve. A csövek végeit egymás mögött elhelyezett 2-2 db 3”-os gömbcsap, illetve a csővégeken található „ELAFLEX” gyorscsatlakozó zárókupakja zárja. (A felső szívócsövet tűzveszélyes folyadékok felszívására tilos használni.)

Mindkét tartályrész felső alkotóján egy-egy 500 mm átmérőjű búvónyílás található. A felső szerelvényeket az ADR előírásoknak megfelelő keret védi. A tartályok telítettségét uszógömbös szintmutató jelzi. A túltöltést és a felszívott anyagnak a kompresszorba jutását úszógömbös záróelem, és egy úszógömbbel ellátott lecsapatóedény, míg a megengedettnél nagyobb tartálynyomás kialakulását rugóterhelésű biztonsági szelep akadályozza meg. A hátsó tartály könnyebb tisztíthatósága érdekében a tartály kb. 300-ban hidraulikus munkahenger segítségével billenthető. A tartályok töltése, ürítése rotációs kompresszor segítségével történik. Hajtását a sebességváltóra szerelt mellékhajtóművön keresztül kapja hidrosztatikus hajtás segítségével. A szívó- és nyomóüzem a forgásirány megváltozása nélkül, egy kétállású csap segítségével történik. A tartályok közötti választást a levegőrendszerbe épített négyjáratú csap segítségével végezhetjük. A tartály és kompresszor közé, illetve a kompresszor szabadba vezető ágába egy-egy belobbanásgátló szerelvényt építünk. A kompresszorház belső teréből távozó elhasznált olajat egy olajleválasztó –zajcsillapító gyűjti össze. A tartály bal oldalán zárt, két részre osztott nyitható ajtóval szerelt tárolódoboz található. A tartály és fülke közé egy kb. 800mm szélességű szerszámos szekrény kerül beépítésre.

AFT 22065+ADR

  • Tartálytérfogat 6,5 m3
  • Komplett felépítmény tömege kb. 2.700 kg
  • Kompresszor típusa JUROP PNR 102D
  • Kompresszor légszállítása 560 m3/ó (60% vákuum mellett)
  • Max. vákuum 92%
  • 3×3 m NA110 szívó csigatömlő
  • hátsó aláfutásgátló
  • oldal aláfutásgátlók
  • műanyag sárvédők

További információért kérje kollégánk segítségét!

+36 42 525-111
kereskedelem@ajgkft.hu